Roodberg 60T oplossing voor “pocket size” Super Yachts

Drimmelen

Bij Drimmelen Yacht Center is sinds begin april een nieuwe unieke Roodberg helling-, transport- en stallingstrailer met 60T draagvermogen in gebruik genomen. Hiermee kunnen jachten met een lengte tot 24 meter veilig en snel in het ‘Yacht Hotel’ geplaatst worden. Eigenaren Huub en Cees de Koning: “Een trailer die perfect past in ons exclusieve full service concept”.

Full service Yacht Hotel
Drimmelen Yacht Center is een full service dienstverlener voor jachteigenaren. Het Center biedt unieke, geavanceerde stallingsfaciliteiten in de nieuwe hallen met zeer hoge toegangsdeuren. De term ‘Yacht Hotel’ is dus meer op zijn plaats, dankzij de zorg en kwaliteit die aan schepen worden gegeven. Behalve de stallingsfaciliteiten, zijn ook het onderhoudswerk, jachtschilderwerk en refit van het hoogste niveau.

Trailer maakt hijsen overbodig
De Roodberg hydraulische hellingtrailer maakt een boothijsinstallatie overbodig. Doordat schepen niet meer in hijsbanden hangen, wordt beschadiging van de romp voorkomen. Een nieuw gespoten of gepoetst jacht wordt dus met het grootste respect vervoerd. Een geruststellende zekerheid voor trotse jachteigenaren.

Alleskunner over elk terrein
De nieuwe hellingtrailer wordt gebruikt voor jachten van 6 meter tot 24 meter lengte. Jachten tot maar liefst 60 ton kunnen probleemloos worden vervoerd over elk terrein. Niveauverschillen vormen geen probleem dankzij het unieke Roodberg onderstel met 4 assen en 16 wielen. Het systeem verlaagt en verdeelt het gewicht over het grondoppervlak, waardoor zelfs ‘ongelijk terrein’ probleemloos en zonder schokken kan worden gecorrigeerd.

Tijdsbesparing
Doordat de hellingtrailer een hijsinstallatie overbodig maakt, wordt de werktijd per boot aanzienlijk gereduceerd. Wanneer jachten te water worden gelaten, hoeven ze niet meer door een bootlift overgepakt te worden. Een tewaterlating kost nog maar een fractie van de tijd. Zonder risico’s op beschadiging van hijsbanden.
Het Roodberg trailerconcept kan desgewenst als een ‘one man operation system’ geleverd worden, waardoor 1 man de complete transportklus kan klaren met nagenoeg elk trekkend voertuig. Ook dat kan aanzienlijk kostenbesparend werken.
Assistentie van alleen de booteigenaar volstaat.

Rendementsverbetering
Cees de Koning is uiterst content met de nieuwe alleskunner van het Drimmelse ‘Yacht Hotel’. De Koning: “Het is stukken sneller, makkelijker en veiliger werken. Bovendien kan met de trailer tot op de centimeter nauwkeurig worden gemanoeuvreerd. Dat maakt de benutting van de stallingsruimte optimaal. De nieuwe hellingtrailer en de Roodberg support zien we als een perfecte en professionele ondersteuning van ons bedrijf.”