Primeur: nieuwe Roodberg CT25SD voor grotere jachten

Heeg

Op het werfterrein van Scheepsmotoren Eeuwe de Jong in het Friese Heeg vond de primeur plaats. Een fraaie Lemsteraak vond in recordtijd haar plek op de werf met de nieuwe Roodberg CT25SD CradleTransporter. De nieuwe Transporter is het antwoord op de vraag naar een veilige en snelle transportmethode voor zwaardere jachten over zowel verharde als onverharde werfterreinen. “Een alleskunner”, aldus Eeuwe de Jong.

 

Alleskunner over elk terrein
De nieuwe Transporter kan met recht een alleskunner worden genoemd. Jachten tot maar liefst 25 ton kunnen probleemloos worden vervoerd over elke werf. Onverhard terrein, stoepranden en andere niveauverschillen vormen geen probleem dankzij het unieke Roodberg onderstel met dubbele tandemwielen. Het systeem verlaagt en verdeelt de druk op het grondoppervlak, zodat ‘hobbels en bobbels’ probleemloos en zonder schokken worden bedwongen. “Dat zorgt voor de beste ondersteuning van de bootromp en tevens voor sneller en veiliger werken tijdens het transport”, aldus Eeuwe de Jong. De Jong maakt al tientallen jaren gebruik van speciale Transporters van Roodberg en is ook nu weer uiterst enthousiast over zijn nieuwe werfaanwinst.

One man operation system
De Transporter beschikt over nog meer unieke en praktische eigenschappen. Het concept is een ‘one man operation system’ waarmee 1 man de hele transportklus kan klaren met nagenoeg elk trekkend voertuig. Veiligheid verhogende en praktische zaken zijn bovendien de “hydraulisch bestuurbare trekdissel”voor stabiel en veilig parkeren. Daarnaast werkt deze bestuurbare dissel  omzet verhogend omdat elke cm² van het terrein benut kan worden voor botenstalling. De ‘top step storage’ om gereedschap en materieel mee te vervoeren maakt de Transporter compleet.

Eeuwe de Jong: “Over alles is nagedacht bij deze trailer. Daarmee is het transport over de werf nu een koud kunstje. Zodat ik mijn aandacht maximaal kan besteden aan mijn eigen vakgebied: de zorg voor scheepsmotoren en aandrijvingen.”

Foto Roodberg CT25SD Transporter op de werf van Eeuwe de Jong in Heeg.
V.l.n.r.: Bas Hof (roodberg), Akke de Jong en Eeuwe de Jong