Nieuwe bootlift PHA100 voor de Port of London Authority

De Port of London Authority heeft onlangs een gloednieuwe Roodberg PHA100-bootlift in ontvangst genomen, geleverd via The Pontoon and Dock Company Ltd. De Roodberg bootlift is op deze locatie, de Denton Wharf, een aanvulling op een RBT30, een hydraulische boottrailer.

Deze lift vervangt een kleinere lift van een andere fabrikant, die ongeveer 10 jaar in gebruik was. Niet alleen kan de PHA grotere schepen tillen, ook is hij zuiniger (stop-starttechnologie), milieuvriendelijk en veel beter manoeuvreerbaar. Dat betekent dat het PLA Marine Services-team bijna al haar vaartuigen (meer dan veertig) uit de Thames kan tillen en ook met een grotere verscheidenheid aan andere Thames-boten kan omgaan. "Door onze bootlift te vervangen door een nieuwe lift met een hogere capaciteit, wordt onderstreept hoe belangrijk deze werkzaamheden zijn geworden, zowel voor PLA als voor de Thames-gemeenschap", zei PLA Marine Operations Director Peter Steen. "In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan £ 10 miljoen geïnvesteerd om van Denton een goed uitgeruste scheepswerf te maken met uitstekende faciliteiten om boten uit het water te halen. Met deze bootlift, met een hogere capaciteit, met meer functionaliteit, zijn we goed voorbereid op de toekomst."
PLA ingenieur Dave Fallows vertelt: "deze nieuwe apparatuur kan omgaan met al onze zwaardere schepen, met als enige uitzondering de London Titan. Ook is de lift veel stiller dan de eerdere machine, met zware industriële banden die het risico op lekrijden aanzienlijk verminderen. "